Vill du uppleva Sverige från ovan?

Vill du uppleva något helt fantastiskt? Då kan en luftballongfärd vara något för dig! Du kan då uppleva Sverige från ovan! Eller i alla fall uppleva en särskild stad uppifrån. Det finns ett företag som just sysslar med att flyga luftballong, det i många olika städer runt om i Sverige. En av de städer de flyger i, det är Göteborg. Du kan kolla in deras hemsida, på www.dreamballoon.se. Göteborg är en fantastisk stad, även när man befinner sig mitt i den. Att kunna se den från ovan är inte fel! Du kan komma att se kända landmärken som Älvsborgs nya fästning, Masthuggskyrkan, Ullevi, Liseberg och mycket mer!

Att få följa med upp i en luftballong, det är en fantastisk känsla. Har du aldrig testat ballongflygning innan, så kanske det är dags nu? Du kan även ge bort det till någon i present. En luftballongfärd är en upplevelse du kommer att minnas för resten av ditt liv. Du svävar fritt ovanför din stad, men även över naturområden. Så vill du uppleva Göteborg från ovan, så varför inte boka dig en luftballongfärd?

Se Göteborg med omnejd från ovan

Om du vill uppleva din stad från ovan, så är det ju rätt smart att boka en luftballongfärd i Göteborg. Ballongflygning är en behaglig upplevelse som görs lugnt väder. Du behöver inte vara rädd för att det ska vara för blåsigt! Det eftersom att man bara flyger då det är bra väder. Var man flyger, det beror lite på var vinden blåser. Det är den som bestämmer riktning samt även i vilken takt man flyger. Så det förekommer både långa och korta sträckor. Dock är flygtiden i sig oftast en timme lång. Men hela upplevelsen i sig är cirka en halv dag, eller fyra timmar, det för att hinna med allt.

Flygningen brukar genomföras vid soluppgång eller solnedgång. Att flyga mitt på dagen brukar undvikas. Det beror på att solen kan påverka luften och då termiken, så att det är svårare att styra ballongen.

Luftballongen går upp i en höjd om 500–700 meter, så du får en 360 graders syn av Göteborg med omnejd.

Viktigt vara rätt klädd för ballongfärden

Om du bokar in en luftballongfärd i Göteborg, så är det ett måste att du ser till att ha på dig bra kläder. Uppe i luften kan det bli lite kyligare än nere på marken. Se till att du har på dig bekväma skor och bekväma kläder. Ha gärna något på huvudet, som en hatt, keps eller sjalett. Det som skydd mot strålning från ballongens brännare.

Njut av upplevelsen

Du bör så klart ha med dig en kamera upp i luftballongen, så att du kan föreviga din upplevelse. Men glöm inte att njuta av den även utan att se genom kamerans lins. Ballongen i sig kommer att ibland gå ner på lägre höjder, för att du ska få till bra bilder. Ta gärna med en kikare också, för att kunna s bra, då ni befinner er högre upp!

Vill du uppleva något helt fantastiskt? Då kan en luftballongfärd vara något för dig! Du kan då uppleva Sverige från ovan! Eller i alla fall uppleva en särskild stad uppifrån. Det finns ett företag som just sysslar med att flyga luftballong, det i många olika städer runt om i Sverige. En av de städer de…