Ögonsminkning när du har kontaktlinser

Om du bär kontaktlinser, så är det en del att tänka på då du ska sminka dig. De flesta som bär linser, de vet hur de ska sköta linserna samt tillbehör, för att bibehålla en bra ögonhälsa och undvika ögoninfektioner. För att bibehålla samma säkra hälsorutiner vid ögonsminkning samtidigt som man bär kontaktlinser så finns det en del att tänka på.

När du ska välja smink för dina ögon, så kan du kolla in GOSH ögonsminkning. Du bör dock satsa på produkter och ögonsmink med “för känsliga ögon”, “för kontaktlinsbärare”, “allergitestad” i sin innehållsförteckning.

Ditt ögonsmink bör vara utan doft, samt utan olja. Det så att du minskar irritationsrisken. Du bör även se till att använda foundation som är vattenbaserad. Är den oljebaserad är risken att den lämnar som en film på kontaktlinserna.

När det gäller mascara är det bra välja en vattenresistent, som inte flagar eller kladdar. Du bör undvika mascaror med volymeffekt. Det på grund av att de oftast innehåller fibrer och silikon som kan hamna i dina ögon.

När det kommer till puder, så är det bästa alternativet pressat puder framför före löst puder. Var även aktsam med att applicera pudret kring dina ögon.

Tänk på detta när du lägger din makeup

Om du valt att köpa hem GOSH ögonsmink som passar dig och ska sminka dig, så se till att börja med att tvätta dina händer noga. Det med varmt vatten och tvål. Sedan sätter du in dina linser. Sedan kan du börja med appliceringen av ditt smink. Börja med din foundation och applicera den sparsamt, det på din panna, kinder och haka. Se till så att du är försiktig kring ögonområdet. Du bör alltid ha stängda ögon när du ska lägga smink runt dem.

GOSH ögonsminkning i form av ögonskugga för linsbärare, det är sådana som är i flytande form, eller i kräm/gel-form. Dock kan du även använda vanliga ögonskugga med, men se till då att stänga ögat du applicerar på. Mascaran sedan ska du helst bara applicera på yttre halvan av ögonfransarna. Du bör inte använda kajal eller eyeliner på den inre delen av ögat.

När du ska ta bort sminket

Att sminka av dig sminket, det bör göras noga. Du bör börja med att tvätta händerna. Sedan ta ut linserna. Sedan är det bara att sminka av dig. Du kan med fördel använda dig av en sminkborttagare utan olja.

Viktigt att tänka på

Tänk på att låta bli att använda dig av smink om det är så att du har röda ögon eller om de är irriterade. Infektioner kan nämligen föras över till ditt smink eller dina sminkverktyg, så att du om igen drabbas av samma sak. Du bör heller aldrig låna ut ditt smink, eller låna av andra. Det eftersom man då riskerar att föra vidare bakterier. Det gäller även de som inte använder linser.

Råkar du få smink i dina ögon, då du har linserna i, se till att avlägsna dina linser direkt och skölj bort det.

Om du bär kontaktlinser, så är det en del att tänka på då du ska sminka dig. De flesta som bär linser, de vet hur de ska sköta linserna samt tillbehör, för att bibehålla en bra ögonhälsa och undvika ögoninfektioner. För att bibehålla samma säkra hälsorutiner vid ögonsminkning samtidigt som man bär kontaktlinser så finns…