Trött på sockersuget? Strunta i sockret

frisk man

Är du riktigt trött på att ständigt gå och känna dig sockersugen? Det är du inte ensam om. Många världen över lider av någon form av sockerberoende. Vissa har riktigt stora problem med sitt sockerberoende. Att minska på sockret är det bästa sättet att bekämpa sockerberoendet på. Här kan du läsa mer om hur du kan äta och må bättre utan socker.

Sockerfria produkter

Att välja sockerfria produkter är ett bra sätt att äta gott utan socker. Du kan alltså fortfarande äta sötsaker och annat smarrigt, utan att få i dig en stor mängd socker. Produkter utan socker triggar inte sötsuget som produkter med socker. Därför kan du njuta av dem med ett gott samvete.

Du kan hitta ett brett sortiment av produkter utan socker hos https://www.easis.se/.

Skippa snaskandet och ät mat i stället

Ett annat bra tips till dig som vill börja leva ett liv i stort sett helt utan socker är att snaska mindre och äta mer riktig mat. Att småäta och snaska flera gånger per dag är sällan en bra idé. Det är mycket bättre att äta färre men rejälare måltider. Då behöver du inte äta en massa extra mellanmål och snacks mellan dina måltider. Om du äter mer riktig mat, kommer du att känna dig mindre hungrig under dagen. Ju mindre hunger, desto mindre tid och energi kommer du att lägga på att tänka på godis och snacks. Riktig mat får dig att känna dig mätt och belåten längre. Den får dig även att känna dig glad och energifull.

Ät inte färdigmat

Om du vill äta mat utan socker, ska du passa dig för färdiglagad mat. Färdiglagad mat från affären eller den lokala snabbmatsrestaurangen innehåller ofta stora mängder socker. Detta socker kan vara svårt att upptäcka, speciellt om det inte finns någon tydlig information om vad maten innehåller. Om du vill kunna undvika detta socker, ska du laga din mat själv i stället. Om du lagar maten själv, kan du dessutom spara riktigt mycket pengar varje månad. Dessa pengar skulle du sedan kunna lägga på annat, som till exempel dina intressen eller något annat kul. Det bästa sättet att äta mat utan socker är alltså genom att laga den själv. Hemlagat smakar ofta mycket bättre än färdigmat, så det finns flera fördelar med att laga sin mat själv.

Må bättre med mindre socker i kroppen

När du börjar äta mat utan socker, kommer du att må bättre. Det första du kommer märka är att ditt sockerberoende minskar. Med ett minskat sockerberoende får du även ett minskat småätande. Dina energinivåer kommer att bli mycket mer stabila, och du kommer känna dig piggare och gladare i längden. Om du är överviktig eller lider av fetma, kommer du med stor sannolikhet att gå ner i vikt. Många med sockerberoende är ofta överviktiga, så en viktminskning är ett stort plus för de allra flesta. Mindre socker i maten betyder även färre hål i tänderna. Att äta mat utan socker är alltså bra för dig som ofta behöver gå till tandläkaren på grund av dålig tandhygien.

Är du riktigt trött på att ständigt gå och känna dig sockersugen? Det är du inte ensam om. Många världen över lider av någon form av sockerberoende. Vissa har riktigt stora problem med sitt sockerberoende. Att minska på sockret är det bästa sättet att bekämpa sockerberoendet på. Här kan du läsa mer om hur du…