Ge dig själv effektiv hjärnträning med en rubiks kub

rubiks kub

Hur mycket tid lägger du på hjärngympa varje dag? För många är svaret på den frågan ingen tid alls. Många tror att hjärngympa är krångligt och kräver riktigt mycket tid och energi, men så behöver det inte alls vara. Det finns enkla och effektiva lösningar för dig som har ont om tid eller energi om dagarna. En av de bästa lösningarna är en rubiks kub. Här får du veta mer om varför rubiks kuber är bra för hjärnan, samt hur man kan skaffa sig sin helt egen kub.  

Rubiks kuber hjälper hjärnan på många sätt 

En liten rubiks kub kan faktiskt ha riktigt stora positiva effekter på våra hjärnor. Hjärnan mår bra av att lösa pussel som till exempel rubiks kub. Att lösa en rubiks kub, oavsett hur svårlöst den är, kan hjälpa dig att bli mer koncentrerad och lugn. Ju mer hjärnan får lösa pussel och andra kluriga problem, desto lättare kommer den att kunna hantera andra situationer. Med lite träning varje dag kommer din hjärna att bli bättre och bättre.  
 
Rubiks kuber är även bra för personer med depression, ångest eller stressproblem. Stressar du riktigt mycket på jobbet eller i skolan varje dag? Kämpar du med negativa tankar eller oro? Då ska du skaffa dig åtminstone en rubiks kub. Det kan dämpa din ångest och få dig att känna dig mindre stressad.  

Vart hittar man riktiga rubiks kuber? 

Du kan snabbt och enkelt köpa din rubiks kub hos till exempel mastercubestore. De har ett stort sortiment av kuber och smarta tillbehör som gör ditt kublösande ännu bättre. Det finns många fördelar med att beställa rubiks kuber online hos butiker som mastercubestore. För det första är priserna alltid bättre. Som om inte det vore nog kan du även få rabatter eller gratis frakt när du beställer dina kuber på nätet.  

Eftersom rubiks kuber är så billiga online, kan du ofta få många fler kuber för dina pengar än hos en fysisk butik. Passa på att köpa flera olika kuber när du lägger din beställning. Det finns många olika typer av kuber att välja bland, så testa några olika modeller för att se vilken typ du tycker mest om.  
 

Ta med din kub överallt 

En rubiks kub tar inte upp speciellt mycket plats i väskan eller i ryggsäcken. Det finns till och med minikuber som får plats i fickan. Eftersom de flesta rubiks kuber är så små och smidiga, är de perfekta att ta med sig på resan eller semestern. Reser du långt till och från jobbet med till exempel buss eller tåg? Då kan du spendera en del av denna tid på att lösa rubiks kuber. Det kan få tiden att gå mycket fortare.  
 
Har du planer på att åka till sommarstugan under semestern? Kanske har du hyrt en husvagn? Vissa dagar kan det vara skönt att bara koppla av och tänka lite på sig själv. Även här skulle en rubiks kub kunna hjälpa dig att varva ner och bara må bra. 

Hur mycket tid lägger du på hjärngympa varje dag? För många är svaret på den frågan ingen tid alls. Många tror att hjärngympa är krångligt och kräver riktigt mycket tid och energi, men så behöver det inte alls vara. Det finns enkla och effektiva lösningar för dig som har ont om tid eller energi om dagarna. En av…